Helsingin Raudalta kuparia ja messinkiä eri koulutusalojen oppilastöihin

Helsingin Rauta toimittaa laajan valikoiman kuparia ja messinkiä eri koulutusalojen tarpeisiin. Lukuvuoden alussa Helsingin Raudalle tulee aina paljon tilauksia peruskouluilta. Peruskoulun teknisessä työssä oppilas oppii hahmottamaan ihmisen suunnittelemaa ja rakentamaa maailmaa. Materiaalien ja työtekniikoiden kirjo on laaja ja tunneilla tutustutaan niin perinteisiin kädentaitoihin kuin elektroniikkaan ja ohjelmointiin. Klassisissa teknisen työn oppilastöissä kuparia käytetään paljon esimerkiksi löylykauhoihin. Löylykauhoihin sopii yleensä noin 0,8–1 mm paksu kuparilevy. Vahvuus määrittelee levyn työstettävyyden, jolloin 1 mm paksuinen levy voi olla jo liian raskas työstettävä pienimmille oppilaille.

Messinkiä ja kuparia toimitetaan myös eri ammatillisille ja korkeakoulutusaloille aina sisustusarkkitehtuurista fysiikan laitokselle. Sisustusarkkitehdit ovat rakennetun ympäristön lähimittakaavan suunnittelun asiantuntijoita, jotka työskentelevät yksityisten ja julkisten sisätilojen sekä toimintaympäristöjen suunnittelun, teollisen kalustesuunnittelun ja konseptisuunnittelun parissa. Opiskelu on käytännönläheistä. Sisustusarkkitehdit käyttävät kuparia ja messinkiä muun muassa kalustemuotoilussa, sillä opiskelijat tekevät huonekalumallit käsin. Fysiikan laitoksella keskitytään lähinnä tiiviin aineen ja materiaalien fysiikkaan, kvanttifysiikkaan ja nano-optiikkaan sekä edistyneisiin energiatietieteisiin. Opinnoissa kuparia käytetään kokeellisten ja teoreettisten harjoitustehtävien toteuttamiseen. Käytännön tehtävien ja mittausten kautta opiskelijat tutustuvat monipuolisesti fysiikan ilmiöihin ja keskeisiin kysymyksiin muiden opetusmuotojen ohella.

Kouluille ja oppilaitoksille opetukseen tarvittavien materiaalien hankinta on helppoa ja nopeaa, sillä Helsingin Rauta varastoi messinkiä ja kuparia putkina, tankoina, nauhoina, lankoina ja levyinä. Helsingin Raudan varastolta saa myös asiakasräätälöidyt toimitukset aina yhdestä levystä isompiin tilauksiin.

Tervetuloa Helsingin Raudan varastoon tutustumaan valikoimaamme tai ota yhteyttä myyntiimme 09-6859400, +358(0)401837488 / myynti@helsinginrauta.fi