Milla Vaahteran teoksissa messinki taipuu moneen

Kuparivalikoiman lisäksi Helsingin Rauta tarjoaa laajan valikoiman messinkiä, jota monipuolisuutensa vuoksi käytetään aina koneiden osista hienovaraisiin taideteoksiin. Messinki on suosittua myös sisustuskäytössä huonekaluista isoihin pintaratkaisuihin.

Milla Vaahtera käyttää Helsingin Raudan messinkiä teoksissaan. Vaahtera on valmistunut Taiteen Maisteriksi Aalto Yliopistosta 2010 ja opiskellut kalustemuotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutissa 2008. Taiteilija tunnetaan parhaiten Dialogi mobile ja stabile teos sarjastaan, jonka ensiesitys oli Design Museon galleriassa syksyllä 2018. Milla Vaahteran mobilet ovat olleet esillä monissa kotimaisissa näyttelyssä esimerkkeinä kesän Lokal + ja Helsinki Design week. Ulkomailla teoksia on nähtävillä muun muassa Minä Perhosen Elävä II tilassa Tokiossa, Chart taide messuilla Kööpenhaminassa osana UU marketin osastoa, Adornon näyttelyssä Lontoon Design messuilla, Wild at Heart ryhmä näyttelyssä Vienissä sekä Budapestissä.

Teoksissa yhdistyy Milla Vaahteran tausta muotoilijana ja huonekalusuunnittelijana. Teokset syntyvät yhteistyössä Nuutajärveläisten lasinpuhaltajien Paula Pääkkösen, Sani Lappalaisen, Pauli Vähäsarjan, Henni Elialan ja Jonas Paajasen kanssa. Vaahtera käyttää teoksissaan messinkiä laajasti eri muodoissa. Teosten metalliosia on työstänyt Milla Vaahtera yhdessä hopeaseppä Kirsi Kokkosen kanssa. Vaahtera haluaa elvyttää suomalaista lasitaide traditiota ja tuoda siihen jotakin uutta.

Messinki sopii myös ulkotiloihin, koska se kestää hyvin kulutusta ja korroosiota. Messinki patinoituu ajan kanssa kauniisti. Materiaalina hyvin sähköä ja lämpöä johtavaa messinkiä saat Helsingin Raudasta laajan valikoiman tankoina, putkina, sekä levyinä.

Lisää Millan upeita teoksia löydät hänen nettisivuiltaan www.millavaahtera.com

Artikkelin kuvat: www.millavaahtera.com, kuvaaja Hannakaisa Pekkala